2015 Weekendkamp Bevers

Voor de Bevers zit het laatste kamp van het jaar er alweer op.

 

We hebben een ontzettend leuk weekend samen gehad waarbij zelfs de enkele regenbuien de pret niet konden drukken.
Nadat de kinderen en ouders de bedden in de tenten hadden gelegd en afscheid hadden genomen zijn we naar het bos gegaan. Daar hebben we eerst hout gesprokkeld voor een kampvuur. De kinderen hadden zoveel hout verzameld dat zelfs de leiding met de armen vol grote takken naar de blokhut moesten.

 

Terwijl de Bevers lekker aan het spelen waren maakten Stanley Stekker en Professor Plof alvast het kampvuurtje aan. Boven het kampvuur hebben de bevers een lekker broodje gebakken, die ze daarna konden opeten met een knakworstje ertussen en een bekertje lekker warme chocolademelk. Toen het begon te regenen zijn de kinderen ook maar gelijk naar bed gegaan.

 

De volgende dag waren de kinderen alweer vroeg wakker. Na het ontbijt hebben we in 2 groepjes een strippenkaarttocht van Stanley gelopen. De strippenkaart was voor veel kinderen lastig maar toen ze het eenmaal door hadden ging het als een speer. Halverwege kwamen de 2 groepjes bij de spin bij elkaar om daar even te pauzeren en te spelen. Eenmaal terug op de blokhut was het alweer tijd voor de lunch.

 

Na de lunch zijn we in de auto gestapt opweg naar het bos van bergharen, waar we lekker hebben gespeeld. Eenmaal terug op de blokhut waren de kinderen bekaf. Dus was het tijd om de bbq klaar te maken. Stanley zorgde voor het vuur, Plof voor het bakken en Keet Kleur en Sydney zorgden voor de sausjes en dergelijke. Onder het genot van vlees en salade rond het kampvuur hebben de kinderen heerlijk gegeten.
Na het eten mochten de kinderen even vrij spelen. Daarna moesten zij van de leiding even verplicht een half uurtje rusten op bed. Ondertussen had Professor Plof alles klaargezet voor de film. De kinderen lagen met hun slaapzak en kussen lekker film te kijken toen de leiding er achter kwam dat er een gat in een van de tenten zat. Dit betekende dus dat 4 kinderen na de film hun spullen mochten inpakken en binnen mochten slapen. Maar na de film stond de leiding voor een uitdaging. 5 van de 9 kinderen waren in een diepe slaap gevallen en niet meer wakker te krijgen. Uiteindelijk heeft de leiding de kinderen maar naar bed getild en zelf de spullen uit de tent gehaald. De kinderen lagen lekker op bed maar de leiding kon nog niet relaxen. De lekke tent moest nog afgebroken worden en te drogen gelegd worden in de schuur.

 

Na lekker uitgeslapen te hebben, de leiding in ieder geval, zaten we ’s ochtends weer aan het ontbijt. Keet en Sydney gingen met de kinderen naar het bos om ‘steen, papier, schaar-stratego’ te spelen. Dat had de leiding vanwege het weer al vanaf het begin van het kamp doorgeschoven. Stanley en Plof bleven achter om schoon te maken. Helaas waren de bevers net in het bos toen het met bakken uit de hemel kwam vallen. Een kwartiertje later kwamen ze als een stel verzopen katjes terug gelopen. Nadat de kinderen droge kleren hadden aangetrokken was het alweer tijd om naar huis te gaan.

 

Nu is het seizoen ten einde en wij hebben een ontzettend leuk jaar gehad en hopen dat de overvliegers het harstikke leuk gaan hebben bij de welpen.

Voor zij die niet overvliegen zeggen wij als beverleding:

Tot ziens in het nieuwe seizoen in september!

 
 

Login

Hier kunnen leiding en bestuur met een account zich aanmelden.

Activiteitenkalender

Juli 2021
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31